Pensioen & Communicatie Zekerheid over later, voor u en uw medewerkers

Pensioen & Communicatie

Pensioenspecialisten

De pensioenconsultants van FinancieelCollectief kennen alle wet- en regelgeving. Als onafhankelijke pensioenspecialisten kennen we ook nagenoeg alle pensioenproducten en inkomensverzekeringen. Inclusief hun (on)mogelijkheden. Wij leggen u graag uit welke gevolgen een bepaalde keuze of verandering heeft voor u, uw medewerkers en uw bedrijf. Op korte én op langere termijn. Kunt u snel de juiste strategische beslissing nemen.

Zullen we een afspraak maken?

Pensioenkeuze

U wilt alles goed regelen voor uw medewerkers. Een collectieve pensioenregeling hoort daarbij. Maar welke regeling is de beste keuze in uw huidige situatie? Wat zijn de gevolgen voor u, uw medewerkers en uw bedrijf op korte en langere termijn? De pensioenexperts van FinancieelCollectief rekenen u graag voor wat de verschillende keuzemogelijkheden voor consequenties hebben.

Over pensioenregelingen gesproken: wilt u alleen een basisregeling of ook een excedentregeling  voor medewerkers met een hoger salaris? Bent u DGA? Dan helpen wij u ook graag uw eigen oudedagsvoorziening te realiseren.

Och, en nu hebben we het nog niet eens over aanvullende verzekeringen. De WGA-hiaatverzekering bijvoorbeeld, die inkomensval bij arbeidsongeschiktheid voorkomt. En de ANW-hiaatverzekering, die de partner van een overleden pensioengerechtigde beschermt tegen een te laag inkomen om van rond te komen.

Wij bespreken graag met u wat in uw geval een passende oplossing is.

Pensioencommunicatie

U heeft de keuze gemaakt voor een bepaalde pensioenregeling. Maar hoe legt u uw medewerkers uit hoe deze in elkaar zit? De pensioenconsultants van FinancieelCollectief verzorgen graag de pensioencommunicatie voor u. Bij indiensttreding én periodiek.

Periodiek, zegt u? Ja, zeker. Want grote veranderingen in het leven van uw werknemers kunnen grote gevolgen hebben voor hun pensioen. Sinds de Wet Pensioencommunicatie en Pensioen 123, bent u ervoor verantwoordelijk om werknemers pro-actief te informeren. Bij verandering van baan bijvoorbeeld, en bij samenwonen, huwelijk of echtscheiding.

Op dat soort momenten moet u werknemers ook informeren over de mogelijke gevolgen van arbeidsongeschiktheid of overlijden. Laat u dat na, dan bent u wettelijk aansprakelijk voor de gevolgen hiervan. Door FinancieelCollectief de pensioencommunicatie periodiek te laten verzorgen, dicht u deze wettelijke aansprakelijkheid af. Een hele kopzorg minder.